Recept - Stájer almás kuglóf

Advent első vasárnapján a párom családja érkezett hozzánk vendégségbe, ezért szerettem volna valami süteményt készíteni, amit az ebéd után felszolgálhatunk, lehetőleg olyat, amibe a meglévő almából is kerül, ugyanis valamiért nem az nem nagyon fogy itthon. Egyszerűen nem vagyunk nagy almaevők, hiába a mondás ("Napi egy alma, a doktort távol tartja.") Ugyanakkor nem szerettem volna leragadni a klasszikus almás piténél, így egy érdekesebb, sokkal inkább az adventi időszakhoz illő kuglófra esett a választásom, ami az alma mellett tele van mindenféle magokkal és mazsolával illetve étcsoki darabokkal. Nem túl diétás, de nagyon finom. A vendégek is imádták.

  • Hozzávalók

  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 1 tábla étcsoki durvára vágva
  • 1 csomag mogyi csemege mix 
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 nagy alma lereszelve
  • 1 tk rum aroma

  • Díszítéshez:
  • porcukor

Elkészítés

A margarint, cukrot és a rum aromát habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, csokival, csemege mixszel, és a tésztához adjuk az almával együtt. A felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Sütés 180 fok, 60-70 perc. Kihűlés után díszítjük, különben a porcukor ráolvad.


CONVERSATION

3 comments:

Megaera said...

Nagyon gusztusos - lehet karácsonyra elkészítem, hiszen az ízvilága nagyon oda passzol :)

miazanna said...

De jó ez a poszt. A kuglóf is és a képek is nagyon szépek, és árad a karácsonyi hangulat.:D Nem tudom miért, de idén engem nagyon korán elkapott, remélem kitart Szentestéig.:)

miazanna said...

@miazanna

Ugye csak elírás a 11 csomag mogyi csemege mix (1 kg)? Gondolom, 1 csomag is elég.:)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...